Cartofi umpluți cu carne, cu sos de iaurt și pătrunjel
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 6 cartofi mari, 2 cepe, 1 catel de usturoi, 1 vanata (200 g), 150 g rosii, 300 g carne de vita tocata, sare, piper, chimen, 2 lingurite de rozmarin, 100 g telemea de oaie, 250 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat.
Pentru sos: 300 g iaurt si 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Se fierb 25 de minute cartofii in coaja. Ceapa si usturoiul se curata, la fel si rosiile, vinetele, care apoi se taie in cubulete.
Tocatura de carne se caleste putin intr-o tigaie, fara grasime, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate. Se adauga si legumele, sarea, piperul, chimenul si rozmarinul. Se lasa sa se caleasca putin.
Se taie telemeaua in bucatele mici. Cartofii se taie in doua si se scobesc putin cu o lingurita. Se asaza in ei umplutura, se pun intr-o tava, se presara deasupra branza. Se pune in tava apa fiarta cu Delikat si se baga 20 de minute la cuptor.
Se servesc cu iaurt (bine batut cu furculita) amestecat cu patrunjelul tocat.
|