Cașcaval la capac (I)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 1
Ingrediente: 100-150 g cașcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină.
Mod de preparare: Cașcavalul se taie în felii de 1 1/2 cm grosime. Feliile se înmoaie în lapte, se trec bine prin făină, apoi încă o dată abundent prin lapte și făină (prin lapte se trec ca să se lipească mai bine făina, care va forma o crustă la suprafața cașcavalului și astfel nu se va lipi de tigaie). Se poate face din făină și puțin lapte o compoziție ca de clătite, care să acopere în strat subțire feliile de cașcaval, dipă care, luate cu furculița, se vor trece prin făină). O tigaiță numai pentru o persoana se pune la foc mic să se înfierbînte 3-4 minute, fără grăsime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn și, după cîteva secunde, se asaza feliile de cașcaval. Se acoperă cu un capac și se lasă să se prăjească 2-3 minute, apoi se trece cu lama cuțitului pe sub ele și se întorc, lăsînd să se prăjească și pe cealaltă parte 2-3 minute, ca să se înmoaie bine. Se servesc imediat, altfel se vor întări. Se mănîncă direct din tigăiță, de aceea se pregătesc separat pentru fiecare persoană.
|