Cașcaval pane
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 1
Ingrediente: 100-150 g cașcaval, unt sau untdelemn, lapte, făină.
Mod de preparare: Cașcavalul se taie în felii de 1 cm grosime, în bucăți potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apă și apoi prin făină, ou (bine bătut cu furculița, până când se face puțină spumă) și la urmă prin pesmet. Se pregătesc toate feliile.
O tigaie goală (potrivită după cantitatea cașcavalului) se înfierbântă 3-4 min. la foc mic (nu direct pe flacără). Se pune untdelemn cât să o acopere în strat subțire (2-3 mm) și imediat se așează feliile de cașcaval, care se prăjesc pe ambele părți până ce se rumenesc și cașcavalul se înmoaie.
Se servesc imediat, altfel se vor întări.
|