Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Castraveți murați în oțet (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Castraveți, oțet de 9 grade, sare, zahăr, piper măcinat sau boabe, hrean.

Mod de preparare: Pentru conservare în oțet, se aleg castraveți mici. Lichidul se prepară din 2 părți apă și o parte oțet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare și 10 g zahăr. Se calculează ca lichidul să fie circa jumătate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, puțin cimbru, mărar și frunză de țelină, apoi se mai lasă să stea 10 minute luat de pe foc, ca să se aromeze bine.

Lichidul se toarnă peste castraveți, după ce s-au pus în fiecare borcan puțin piper măcinat sau boabe și 2-3 felii de hrean deasupra. Borcanele se umplu pînă sus și se leagă imediat, cu celofan dublu, apoi se așează în cămară. Castraveții nu vor mai fermenta, însă vor fi acri.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.