Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Castraveți murați în oțet (II)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Castraveți mici, frunze de vișin, mărar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar.

Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fără pete, neloviți. Se spală bine în apă proaspătă și se șterg cu un șervet. Se țin apoi 12 ore în apă sărată, se scurg și se așează în borcane sau în butoiașe bine spălate, opărite și afumate.

La fund, se așează frunze de vișin și mărar uscat, apoi se așează castraveții, care se îndeasă bine. La fiecare strat de castraveți, se adaugă câțiva ardei iuți verzi și rădăcini de hrean, tăiate în felii subțiri. Se acoperă totul cu mărar și foi de vișin. Se toarnă deasupra oțet de 9 grade fiert și sarea dizolvată în puțină apă (1 l la două linguri de sare). Oțetul se toarnă după răcire. La suprafața murăturilor, se așează un săculeț de pânză subțire cu boabe de muștar. Muștarul, ca și hreanul, ajută la păstrarea castraveților.

Borcanele se leagă cu pergament. Butoiașele trebuie înfundate și rostogolite.

După 8-10 zile, oțetul se fierbe din nou și se înlocuiește în parte, pentru a-i completa tăria, apoi, după ce s-a răcit, se toarnă peste castraveți.

Se servesc cu diverse fripturi sau cu alte mâncăruri, după gust.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.