Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Castraveți murați în saramură
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Castraveți, apă, sare, usturoi, mărar.

Mod de preparare: Se aleg castraveții tineri și foarte proaspeți. Se spală în apă rece și se taie puțin din capete. Dacă sînt castraveți mai groși care trebuie să se mureze repede, se despică puțin la mijloc în lungime, cu un cuțit. Se pune apa la fiert cu sare, în proporție de 50 g de sare la 1 litru de apă. După ce a dat cîteva clocote, se dă la o parte să se limpezească.
Se așează castraveții în borcan, se pun printre ei căței de usturoi, iar deasupra se acoperă cu crengi de mărar. Se toarnă saramura fierbinte și se leagă cu hîrtie pergament. Dacă borcanul este de sticlă, pentru a nu plesni, se înfășoară într-o cîrpă udă.
Se pune într-un loc călduros și se lasă 2-3 zile. Între timp, se vîntură zeama de două-trei ori. După ce sînt bine murați, se țin la rece și se consumă după trebuință.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.