Ceai de Assam
Rețetă tradițională din India
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 lingurițe ceai verde de Assam, 2 lingurițe ceai negru de Assam, 5 capsule de cardamon, 1/2 baton scorțișoară, 3 cuișoare, 1 1/2 baton vanilie, zahăr candel, lapte după gust.
Mod de preparare: Se amestecă ceaiul verde cu cel negru într-o cană, apoi se toarnă 1 l de apă fierbinte și se lasă cel puțin 3 minute.
Se pun semințele de cardamon într-un filtru de hîrtie, împreună cu scorțișoara, vanilia și cuișoarele.
Se introduce totul intr-o a doua cană și se toarnă infuzia de ceai, strecurată printr-o sită fină.
După 5 minute, se îndepărtează condimentele, se toarnă ceaiul în cești și se drege, după gust, cu zahăr și lapte.
|