Ceapă murată în oțet (I)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg ceapă albă mai mică, 4 ardei iuți, 6 foi de dafin, 1 linguriță boabe de piper, 1 l oțet de 9 grade, 1 ramură de cimbru, 1 ramură de rozmarin, sare grunjoasă, 3 cuișoare.
Mod de preparare: Curățați ceapa și spălați-o, lăsați-o să se scurgă și așezați-o în borcane. Puneți în fiecare borcan câte 1-2 ardei iuți, 1 cuișoară, câteva boabe de piper și 2 foi de dafin.
Fierbeți oțetul cu 1 lingură de sare grunjoasă. Turnați oțetul fierbinte în borcane. Puneți sub borcane lama unui cuțit, când turnați oțetul, ca să nu se crape.
Legați borcanele după ce s-au răcit și păstrați-le în loc răcoros.
|