Ceapă picantă cu roșii
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe de apă roșii, 1 lingură unt, 2 linguri untdelemn, 1/2 linguriță de chimen rîșnit, 1/2 linguriță de coriandru sau nucșoară, 2-3 roșii mijlocii.
Mod de preparare: Curatati doua cepe de apa rosii si taiati-le in inele subtiri. Puneti sa se incinga intr-o tigaie o lingura de unt si doua linguri de untdelemn si caliti in grasime 1/2 lingurita de chimen rasnit, aceeasi cantitate de coriandru sau de nucsoara si ceapa taiata. Lasati sa se prajeasca doua-trei minute. Adaugati doua-trei rosii mijlocii, curatate de pielita si taiate marunt, si lasati-le trei minute sa fiarba la foc mic. Ceapa se serveste fierbinte, alaturi de orez, macaroane sau orice fel de friptura din carne.
|