Ceapă umplută cu nuci și măsline
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g ceapa de apa, 100 g masline, 100 g nuci, 150 ml untdelemn, 100 g paine, 1 lingura de faina, un praf de zahar, 1 lingura bulion de rosii, 1/2 legatura marar si patrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa de coaja, se fierbe intreaga in apa cu sare, se da la rece si i se scoate miezul. In locul lui se pune urmatoarea umplutura: nucile pisate bine sau rase se amesteca bine cu painea inmuiata, maslinele curatate de samburi si taiate in doua, sarea, piperul, miezul cepelor si verdeata - toate tocate fin.
Faina se rumeneste in untdelemnul bine incins, pana capata culoarea aurie, si se stinge cu bulionul de rosii. Se presara zaharul si se dau cateva clocote. Sosul se toarna peste cepele umplute.
|