Cebiche (salată de pește crud marinat)
Rețetă tradițională din Peru
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 800 g de file de pește alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 cățel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.
Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul. Se pisează usturoiul și se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot semințele și filamentele albe și se taie în lamele fine.
Se taie și se stoarce sucul portocalei și al lămîilor.
Se taie peștele în cuburi sau în felioare. Se pune peștele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa și ardeiul. Se sărează și se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală și se usucă foile de salată. Se căptușesc boluri individuale cu salata verde și se pune pe deasupra peștele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă și lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată și cu cozi de creveți sau langustine și se adaugă în marinată o lingură de muștar (de Dijon) și o linguriță de bulion de tomate.
|