Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Chackalaka
Rețetă tradițională din Africa de Sud
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 3 linguri ulei, 2 cepe tăiate, 2 ardei grași, 2-3 ardei iuți tocați mărunt, 2-3 căței de usturoi pisați, 3 roșii tocate, 2 lingurițe curry (pudră), 1 conservă de fasole în suc de roșii (opțional), sare și piper după gust.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiță sau tigaie mai înaltă la foc mediu. Se adaugă ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul și pudra de curry. Se amestecă continuu până când ceapa și ardeiul s-au înmuiat (4-5 min.).

Se adaugă roșiile la fiert, se reduce focul spre mic și se continuă amestecatul legumelor încă 5 min. până când roșiile sunt aproape gata. Se adaugă conserva de fasole, sare, piper și se ține pe foc amestecând continuu până este gata.

Opțional se pot adăuga puțin ghimbir ras (când adăugăm ceapa), morcov ras, varză tăiată fideluță sau conopidă tocată mărunt (aceasta se adaugă după ce roșiile sunt fierte și se mai fierbe puțin).

Se poate servi lângă fripturi sau ca atare, caldă sau rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.