Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Chec aperitiv cu ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 cepe medii tăiate cubulețe (400 g), 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 ouă la temperatura camerei, 5 linguri de făină (100-125 g), 5 linguri de smântână (100 ml), 1 legatură mare de mărar, 3 linguri de ulei, sare și piper.

Mod de preparare: Se curață și se spală ciupercile și ceapa. Se taie cubulețe. Se pun într-o crăticioară sau o tigaie suficient de mare și se călesc în ulei cu puțină apă, până se înmoaie și se evaporă apa. Se potrivesc de sare și piper. Se lasă să se răcească.
Se dă drumul la cuptor să se încălzească (180°C). Se ung două tăvi de chec (cele mici) cu ulei și se tapetează cu făină.
Se separă ouăle. Se bat albușurile spumă. Ciupercile se amestecă cu gălbenușurile, smântâna, mărarul tocat (eventual puteți pune și pătrunjel). Se adaugă și albușurile și făina. Se amestecă ușor, de jos în sus cât să se omogenizeze, având grijă să nu se lase. Se împarte compoziția în două și se pune în tăvi.
Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumenește frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca să nu dea înapoi. Se lasă să se răcească și apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider învelit în folie de plastic.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.