Chec aperitiv cu șunculiță afumată
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 250 g făină, 1 plic de drojdie praf sau praf de copt dar nu vanilat, 3 ouă, 100 ml ulei, 100 g măsline verzi și/sau negre făra sîmburi și tocate, 100 ml vin alb sec, 200 g șunculiță afumată sau mușchiuleț, 150 g cașcaval, 1 lingură de muștar.
Mod de preparare: Se amestecă într-un castron toate ingredientele în ordinea în care sînt scrise mai sus. Se pune compoziția într-o formă de chec, fie unsă cu unt și tapetată cu făină, fie cu hîrtie de cuptor în ea, și se pune în cuptor la 170 grade C sau la foc potrivit pentru cel cu gaz. După o jumătate de oră, se scoate și se taie pe lungime cu un cuțit ca să crească și ca să se coacă mai bine. E gata după circa o oră.
Se servește rece.
|