Chec aperitiv cu telemea și parizer (I)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 300 g cașcaval ras (brînză telemea), 300 g parizer (șuncă, salam cu șuncă), 4 ouă fierte tari, 4 ouă crude, 3-4 linguri smîntînă, 3-4 linguri făină, piper după gust.
Mod de preparare: Se bat 4 ouă cu telul (mixerul), se adaugă cașcavalul ras, parizerul tăiat cubulețe, smîntîna, făina, piperul și se omogenizează. Tava de chec se tapetează cu ulei și făină, se pune jumătate din compoziție, se adaugă ouăle fierte tăiate jumătăți și se pune restul de compoziție. Se pune în cuptorul încins și se coace 20 minute (e gata cînd se desprinde de pe marginea tăvii).
Se servește rece, tăiat felii.
|