Chec aperitiv cu telemea și parizer (II)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 4 ouă, 300 g telemea, 300 g parizer, 4 linguri făină, 4 linguri smîntînă, piper după gust, 1 legătură pătrunjel verde, 1/2 linguriță bicarbonat, margarină.
Mod de preparare: Telemeaua și parizerul se dau pe răzătoarea mare, se pun într-un castron și se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă bine și se toarnă într-o formă de chec tapetată cu margarină și făină. Se introduce în cuptor și se coace la foc mare cca. 25 minute.
Pentru îmbunătățire, se poate pune în lungul tăvii, dupa ce s-a pus jumătate din compoziție, 1-2 bucăți de cabanos, după care se adaugă restul de compoziție, iar deasupra se presară cașcaval ras.
După ce s-a copt se lasă în tavă pînă se răcește.
Se servește rece, tăiat felii, pe un platou. Se poate orna cu roșii, castraveți murați, măsline, etc.
|