Chec cu cafea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g zahar pudra, 200 ml lapte dulce, 350 g faina, 75 g unt, bicarbonat de sodiu, 2 oua, un praf de sare, 2 linguri cu cafea solubila, 2 lingura cu cacao, 2 pliculete cu zahar vanilinat. o portocala, 3 mere, cuisoare, o lamaie.
Mod de preparare: Untul se pune intr-un ibric si se lasa pe foc pana cand se inmoaie. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si sarea pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga o lingurita cu bicarbonat de sodiu, coaja rasa de portocala, laptele dulce si untul. Se presara faina amestecata cu cacaua, cafeaua solubila, pudra de cuisoare si merele curatate de coaja si taiate cubulete.
Se amesteca totul cu o lingura, se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie pentru copt prajituri, se toarna compozitia si se introduce tava in cuptor. E gata cand, daca introducem o scobitoare in aluat, nu ramane compozitie pe scobitoare. Se lasa timp de zece minute in tava, apoi se scoate, se indeparteaza hartia si se taie dupa ce s-a racit.
In loc de coaja de portocala se poate folosi coaja de lamaie.
|