Chec cu ceai verde și fructe de pădure
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 3 oua intregi, 1 galbenus, 150 g zahar pudra, 200 g unt + 30 g pentru uns tava, 160 g faina, 100 g zmeura, 100 g afine, 1 lingurita cu varf de ceai verde (pudra), 50 g boabe de fistic (nesarate), 1/2 plic praf de copt, sare.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu unt o tava de chec. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si bateti-le pana ce incep sa se albeasca. Topiti untul, varsati-l in castron si adaugati praful de copt, 1 varf de cutit de sare si faina. Amestecati din nou si incorporati apoi ceaiul verde, fructele si fisticul. Dupa ce le-ati amestecat pe toate usor, varsati compozitia in tava, bagati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 45 de minute. Daca vi se pare ca se coloreaza prea repede, acoperiti checul cu folie de aluminiu. Dupa ce-l scoateti din cuptor, rasturnati-l si abia cand s-a racit, taiati-l felii.
|