Chec de cartofi cu ciuperci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi, 4 oua, 150 g cascaval, piper, sare, 300 g ciuperci, 100 g unt, 100 g orez, patrunjel.
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curata, se paseaza. Se adauga 1 ou, 3 albusuri, 100 gr. cascaval, piper si sare. Se amesteca bine. Se curata si se taie ciupercile, se inabusa in putin unt , se adauga orezul si apa (proportie 1:3), sare si piper. Se fierbe, apoi cind e gata se adauga o lingura de patrunjel tocat. Intr-o tava de chec se asaza compozitia de cartofi si cea de orez in straturi, ultimul si primul strat fiind din cartofi. Se unge cu galbenusurile batute, se presara cu cascavalul ramas. Se lasa 20 de minute la cald, apoi se coace in cuptor pina se rumeneste.
|