Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Chec de morcovi cu slăninuță afumată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg morcovi curatati, 20 felii subtiri de slaninuta (eventual bacon), 4 oua, 50 g unt + 20 g pentru uns forma, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se curata morcovii, se taie bucati mai mari si se fierb in aburi circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie pentru copt unsa, de asemenea, cu putin unt. Se maruntesc morcovii in robotul de bucatarie sau se dau pe razatoarea mare; 1/3 din cantitate se pune deoparte, restul se amesteca cu ouale, sarea si piperul si se mixeaza pana ce compozitia devine neteda. Se rastoarna apoi intr-un castron, se adauga si morcovii pusi deoparte si se amesteca bine. Intr-o tigaie se prajesc in untul incins feliile de slaninuta (pe ambele parti), dupa care se aseaza in tava de chec alternativ: un strat de morcovi, unul de slaninuta prajita, ultimul strat fiind de slaninuta. Se pune tava intr-un vas mai mare cu apa, se da la cuptor si se lasa checul sa fiarba 45 de minute la bain-marie.
Se serveste taiat felii, fierbinte sau caldut, dupa gust.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.