Chifle cu cremă de nuci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4-5 chifle, 100 g nuci, un ou, 2 linguri de smantana sau o lingura de unt, un pahar de lapte, putin untdelemn, pesmet.
Pentru sos: 2 pahare de vin alb, 4-5 linguri de zahar, coaja de la o lamaie, praf de scortisoara, un plic de zahar vanilat.
Mod de preparare: Se taie chiflele in doua si se inmoaie usor in lapte. Li se scobeste miezul si se amesteca cu nucile prajite usor in cuptor si apoi pisate, cu oul si smantana sau untul. Cu acest amestec se umplu jumatatile de chifle, se lipesc doua cate doua, se dau prin ou si pesmet si se prajesc in unt. Sosul de vin: se pune la fiert vinul cu zaharul, coaja de lamaie (nerasa), zaharul vanilat si praful de scortisoara. Se strecoara si se raceste.
Chiflele umplute se servesc cu acest sos.
|