Chiftele cu salată de sfeclă roșie
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 borcan cu salata de sfecla rosie, 200 g smantana, 500 g carne de porc, 400 g carne de vita, 300 g slanina, 3 oua, 1 ceapa, 1 morcov, 2 linguri cu pesmet, sare, piper, praf de curry, ulei, faina, o legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Morcovul se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Carnea de porc, cea de vita si slanina se toaca marunt cu masina de carne. Se amesteca bine cu ceapa tocata, morcovul, ouale, sarea si piperul. Se adauga pesmetul si jumatate din patrunjelul tocat. Se amesteca totul, apoi se formeaza chiftelute.
Se incinge ulei intr-o cratita, se trec chiftelutele prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte, avand grija sa nu se arda. Se scot cu o spumiera si se asaza intr-un castron. Smantana se toarna intr-un vas si se amesteca bine cu sarea, piperul si praful de curry. Se introduce la rece pentru zece minute. Chiftelele se servesc calde sau reci, cu sos de curry, salata de sfecla si restul de patrunjel.
Cine doreste, poate sa nu puna pesmet in chiftelute.
|