Chiftele de cartofi și morcovi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g cartofi, 400 g morcovi, 1 legătură pătrunjel verde, 2-3 linguri muștar, 2-3 linguri hrean ras, 75 g fulgi de ovăz, sare, piper negru, nucșoară, piper roșu (cayenne), ulei, 3 fire ceapă verde, 250 g iaurt, 1 linguriță coriandru pisat, sucul de la 1 lămâie, puțină coajă rasă de lămâie, zahăr.
Mod de preparare: Cartofii și morcovii se curăță de coajă și se dau pe râzătoarea mare. Usturoiul se curăță și se taie cărunt. Se amestecă apoi legumele cu muștarul, hreanul, fulgii de ovăz și usturoiul. Se condimentează totul cu sare, nucșoară, piper negru și roșu. Se modelează chiftele plate din această compoziție și se prăjesc în ulei încins. Se servesc cu o cremă de iaurt, care se prepară astfel: se amestecă iaurtul cu ceapa verde tăiată rondele subțiri, cu coriandrul, sucul și coaja de lămâie. Se condimentează crema după gust cu sare, piper, un vârf de cuțit de zahăr și un pic de piper cayenne.
|