Chiftele de ficat
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 150 g ficat de vițel, porc sau pasăre, 50 g franzelă, un ou, 80 g ceapă, 2 linguri untdelemn, un vîrf de cuțit sau de linguriță piper și ienibahar, nucșoară, o linguriță pătrunjel tăiat mărunt, 1/2 linguriță sare, pesmet, făină.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește în untdelemn și, după ce s-a răcit, se dă prin mașina de tocat, împreună cu ficatul crud și franzela muiată o clipă în apă rece și bine stoarsă. La tocătură se adaugă oul întreg, condimentele, sarea și pătrunjelul. Compoziția va fi moale. Se fac chiftele și se prăjesc. Se servesc imediat calde cu cartofi prăjiți, soteuri de legume sau cu alte garnituri sau cu sos de roșii picant, de muștar, sau ceapă, asociate cu piure de cartofi, ca fel doi.
|