Chiftele de vinete cu sos de roșii
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri de făină, sare, piper, 3 linguri ulei.
Pentru sos: 500 g roșii, o ceapă, o linguriță zahăr, sare.
Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăță și se așează pe un fund înclinat să se scurgă. Se toacă și se incorporează ouăle, sare, piper și făină, astfel încît să fie compoziția potrivit de moale. Se ia cu lingura din compoziție și se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe o parte și pe alta.
Separat, se fierb cîteva roșii, se trec prin sită și se amestecă cu puțină ceapă prăjită. Se pune sare și o linguriță de zahăr. Se lasă să dea în cîteva clocote. Se așează chiftelele în sosul de roșii și se lasă să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărîme.
Se servesc calde sau reci.
|