Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Chiftele din creier

Complexitate: redusă

Porții: 2

Ingrediente: 150 g creier de porc sau vițel, 50 g parmezan sau brânză telemea, 50 g ceapă, un ou, 25 g făină, 50 g franzelă, o linguriță rasă de sare, un vârf de cuțit sau de linguriță de piper și ienibahar sau nucșoară, mărar sau pătrunjel, pesmet.

Mod de preparare: Ceapa, rasă fin sau tăiată foarte mărunt, se călește un minut cu o lingură de untdelemn.

Creierul se zdrobește bine cu furculița, se adaugă ceapa călită, oul întreg, piperul, ienibaharul, făina, franzela muiată o clipă în apă rece și bine stoarsă, sarea, mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, brânza rasă și se amestecă bine. Compoziția va fi moale.

Pe o foaie de naylon, se pun 2 linguri cu făină sau pesmet și i se dă forma de chiftea. Se pregătesc la început 10-12 bucăți, pentru o tigaie, apoi se continuă la fel, până când se termină compoziția.

Tigaia, fără grasime, se înfierbântă 3-4 min. la foc mijlociu, se toarnă untdelemn într-un strat de 1/2 cm și, imediat, se așează chiftelele, unele lângă altele, neînghesuite. Se rumenesc circa 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu (dar nu direct pe flacără). Pe măsură ce unele sunt prăjite, se înlocuiesc cu altele, ca să nu se ardă grăsimea.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.