Chiftele din piept de pui cu cremă de muștar
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g piept de pui dat prin mașina de tocat, 2/3 ceașcă pesmet, 1 lingură praf de curry (nu prea iute), 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt, 1 ou bătut ușor, sare, piper negru măcinat.
Pentru cremă: 1/4 ceașcă smîntînă acrișoară, 1 lingură muștar gros (cu bobul mare), 1/4 ceașcă ulei de măsline.
Mod de preparare: Se pun într-un castron carnea tocată, pesmetul, praful de curry, pătrunjelul, oul, sarea și piperul, se frămîntă bine cu mîna, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă să stea la frigider circa 20 de minute.
Se împarte tocătura în 6 porții egale și se formează - cu palmele unse cu ulei - chiftelele, care se turtesc ușor. Se pun pe grătarul încins sau în cuptor, sub grill, și se prăjesc pe ambele părți, pînă ce se pătrund și se rumenesc frumos. Se servesc fierbinți, cu crema de muștar.
Pentru cremă, se pun într-un bol mare muștarul și smîntîna și se bat bine cu telul. Se adaugă uleiul picătură cu picătură și se bate în continuare pînă ce crema devine netedă și onctuoasă.
|