Chiftele marinate (II)
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg carne, 2 ouă, 6 cepe, 1 felie franzelă, 1 cartof, 1/2 morcov, 1/2 țelină rasă, 1 lingură făină, 2 linguri bulion, 2 linguri grăsime, multă verdeață. sare.
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu franzela înmuiată, ouăle, ceapa tăiată mărunt și rumenită în grăsime, zarzavatul ras, verdeața și sarea. Se fac chifteluțe, se tăvălesc prin făină și se prăjesc în grăsime foarte bine încinsă. Se așează în cratiță și se toarnă deasupra sos de bulion, iar iarna sos de roșii. Se adaugă o foaie de dafin, verdeață și la urmă puțin oțet. Se scad bine. Tocătura se poate prepara și fără zarzavat.
Chiftelele se servesc cu zeama de roșii.
|