Chiftele suedeze
Rețetă tradițională din Suedia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g carne de porc tocată, 400 g carne de vită tocată, 1 felie mare de pîine, 200 ml smîntînă, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 ou, sare, piper măcinat, 1 linguriță muștar, 1 legătură de ceapă verde, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu felia de pîine fărîmițată, 50 ml smîntînă, un ou, o jumătate de ceapă răzuită, muștar, sare și piper. Se prepară chifteluțe de mărime obișnuită și se prăjesc în ulei pînă se rumenesc. Se răzuiește cealaltă jumătate de ceapă în restul de smîntînă, se adaugă usturoi și se toarnă peste chiftele. Se presară ceapă verde, tocată mărunt.
|