Chifteluțe cu carne și sos de ciuperci
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 400 g carne de vaca, 300 g carne de porc, 50 g slanina, 200 g franzela, 150 g ceapa, 125 ml ulei, 2 oua, 2 legaturi verdeata, 400 g ciuperci, 125 g faina, 100 g unt, 400 ml lapte, 300 g smantana, piper, sare.
Mod de preparare: Carnea si slanina se dau prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca totul si se adauga sarea, piperul si ouale. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei. Ciupercile se taie julien, se oparesc si se calesc in unt, se adauga restul de faina si se caleste fara a se rumeni, se stinge cu lapte si apoi se amesteca cu smantana. In acest sos se pun chiftelutele si se fierb circa 25 minute.
|