Chifteluțe de porc cu sos de roșii și ciuperci
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g rosii, 450 g ciuperci, 500 g carne de porc, 300 g carne de vita, 250 g slanina, 2 cepe, un dovlecel, un cartof, sare, piper, bicarbonat, ulei de floarea-soarelui, busuioc, patrunjel, doua oua, un ardei iute mic.
Mod de preparare: Carnea si slanina se dau prin masina de tocat. Se amesteca bine cu ceapa tocata marunt, ouale, patrunjelul, dovlecelul si cartoful dati pe razatoarea cu ochiuri mici, un varf de cutit cu bicarbonat, sarea si piperul.
Se fac chiftelute rotunde, potrivit de mari, se prajesc in ulei incins, apoi se scot cu o paleta si se pun intr-un castron.
Ciupercile se curata de pielite, se spala, apoi se asaza intr-un castron. Rosiile se curata, se paseaza, apoi se pun la fiert impreuna cu putin ulei, sare si piper. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile si se mai lasa sa fiarba pana cand sosul a scazut un pic. Busuiocul se spala, se toaca marunt, se pune o parte in sosul de rosii, iar restul se foloseste in momentul servirii.
In sosul de rosii se poate introduce si ardeiul iute intreg.
|