Chifteluțe din carne de pui și ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g ciuperci, 4 linguri ulei, sare, piper, 50 g pâine feliată, 200 g frișcă nebătută sau smântână, 1 legătură pătrunjel verde, 600 g fileuri de piept de pui, 3 linguri zeamă de lămâie.
Mod de preparare: Se curăță ciupercile, se spală, se taie mărunt și se prăjesc în 2 linguri de ulei 5 min., la foc iute, amestecînd încontinuu. Se condimentează și se pun deoparte.
Se taie pâinea cubulețe și se înmoaie în frișcă sau smântână. Carnea de pui se spală, se zvântă și se taie bucățele, iar pătrunjelul verde, spălat și scuturat bine, se toacă mărunt. Se mixează în robotul de bucătărie carnea, pâinea cu frișcă (sau smântână) cu tot, pătrunjelul, zeama de lămâie și câte o linguriță de sare și piper, iar în piureul astfel obținut se încorporează ciupercile prăjite.
Se formează circa 12 chiftele (cu palmele ude) care se prăjesc cam 10 min. în uleiul rămas, bine încins.
Chiftelele se servesc fierbinți, cu o salată de cartofi și castraveți.
|