Chili con carne
Rețetă tradițională din Mexic
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 3 ardei iuți, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 500 g carne tocată de vită, o lingură oregano, 1 vârf de cuțit praf de chimen, 3 rosii opărite fără pieliță și tăiate bucățele, 2 linguri bulion, 200 g fasole boabe fiartă, 100 ml supă de legume, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Ceapa tocată se călește câteva minute în ulei. Se adaugă carnea tocată și usturoiul presat și se lasă 15 min. pe foc.
Se condimentează carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adaugă ardeiul iute tocat, supa de legume, bulionul, roșiile bucățele și fasolea fiartă și se lasă 20 min. să fiarbă până scade. Trebuie să aibă consistența unui sos gros.
|