Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Choux a la creme cu fructe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: Pentru aluat: 250 ml apă, 150 g făină, 1 linguriță zahăr, 75 g unt, 3-4 ouă, 1 vîrf de cuțit sare.
Pentru umplutură: frișcă bătută, căpșuni sau zmeură, 2 linguri zahăr pudră.

Mod de preparare: Puneți să fiarbă apa împreună cu untul tăiat bucățele, zahărul și sarea. Luați vasul de pe foc și încorporați (deodată) făina cernută. Amestecați cu putere, pînă ce aluatul se desprinde de pe margini (dacă nu reușiți imediat, puneți vasul din nou pe foc și continuați să amestecați). Lăsați aluatul să se răcească și adăugați ouăle, unul cîte unul, amestecînd bine după fiecare și ridicînd aluatul cu lingura. Aluatul este gata cînd devine elastic și are consistența unei maioneze groase.
Puneți cîte o grămăjoară de aluat pe o tavă unsă cu unt și coaceți choux-urile circa 25 de minute la cuptorul încins la 240 grade C. Lăsați-le să se răcească, tăiați-le căpăcelele și umpleți-le cu frișcă și căpșuni sau zmeură. Puneți căpăcelele la loc și pudrați-le cu zahăr pudră.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.