Choux-uri cu Mascarpone
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 16
Ingrediente: 50 g unt, 1 vîrf de cuțit sare, 120 g făină, 1 lingură zahăr, 3 ouă, 500 g căpșuni, 40 g zahăr pudră, 3 linguri zeamă de lămîie, 250 g Mascarpone.
Mod de preparare: Se pun pe foc, într-o crăticioară, 200 ml de apă, untul și sarea și se lasă să dea în clocot. Se încorporează făina împreună cu zahărul (deodată) și se amestecă pînă ce se formează un bulgăre de aluat care se desprinde de fundul vasului. Se pune aluatul într-un castron, se lasă puțin să se răcească, după care se adaugă ouăle unul cîte unul.
Se toarnă aluatul într-un cornet mare și se fac rozete (diametrul circa 5 cm) direct pe tava tapetată cu hîrtie pentru copt, lăsîndu-se puțină distanță între ele. Se dau la cuptorul încins la 200 grade C, se coc 25 min., se taie în două pe orizontală și se lasă să se răcească.
Se curăță căpșunile, se trec jumătate din ele prin sită (sau se mărunțesc în mixer) și se amestecă bine cu 30 g de zahăr pudră și cu zeama de lămîie. Se adaugă Mascarpone și se pune crema la rece. Restul căpșunilor se taie felii.
Se ung choux-urile cu cremă, se pun jumătățile una peste alta și se pudrează cu zahăr.
|