Choux-uri cu struguri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g struguri albi, 2 linguri zahăr pudră + zahăr pudră pentru presărat, 1 lingură unt, sare, 75 g făină, 1 ou, un vârf de cuțit de praf de copt, 150 g frișcă, 1 plic întăritor de frișcă, 40 ml lichior de migdale.
Mod de preparare: Strugurii se spală, se zvântă, se taie boabele în două, se presară cu 1 lingură zahăr pudră și lichior. Se dau în clocot untul, sarea și 100 ml apă. Se toarnă făina toată odată și se amestecă continuu pe foc până se formează o cocă ce se dezlipește de pe marginea vasului. Se lasă coca să se răcească puțin, apoi se încorporează oul și praful de copt. Se pune coca într-un șpriț și se formează choux-uri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins circa 18 minute. Frișca se bate cu 1 lingură zahăr pudră și întăritorul de frișcă. Când s-au răcit choux-urile, se taie în jumătate, se umplu cu boabe de struguri și frișcă. Se servesc cu restul de struguri și se pudrează cu zahăr pudră.
|