Ciocănele de pui cu garnitură de orez și sos de roșii
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg ciocanele de pui, 1 cana orez, un pahar vin alb, 6-7 rosii, 1 lingurita delikat, ulei, sare, piper, 1 lingurita de zahar, patrunjel, busuioc, marar.
Mod de preparare: Speli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si le dai la cuptor. Intre timp, alegi orezul, il speli si-l pui la fiert in apa cu delikat. Pe celalalt ochi al aragazului pregatesti intr-o tigaie cu putin ulei sosul din rosii decojite trecute prin razatoare, sare, piper si o lingurita de zahar. Lasi sa fiarba pana se ingroasa.
Orezul fiert si usor racit il pui in castronele mici (umezite cu apa rece) indesand usor. Pe urma rastorni orezul pe o farfurie si astfel vei avea o movilita pe care o inconjori cu ciocanele. Intre ciocanele asezi sosul. Presari patrunjel si marar taiat marunt. Se serveste cald.
|