Ciorbă cu carne de oaie
Ingrediente: 800 g carne de oaie, 2,5 I apa, 250 g morcovi, 100 g bulion, 200 g ceapa, 300 g cartofi, 150 g ardei gras, 50 g leustean, 1 leg. verdeata, 100 g telina, 5 g sare de Iamaie, (otet), 100 g albitura, 100 ml ulei, 300 g rosii, 150 g varza alba, sare.
Mod de preparare: Carnea se porționeaza, se spala, se opareste, se spala in citeva ape reci si sa pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, iar in timpul fierberii se adauga ceapa curatata, spalata si leusteanul si patrunjelul taiat marunt. Zarzavaturile se curăță, se spală, se taie în formă neregulate și se înăbușă în ulei cu adaos de apă. După fierberea cărnii pe jumătate se adaugă zarzavatul înăbușit, varza curățată, spălată și tăiată în cuburi. Se continuă fierberea încă 30 minute. Spre sfârșitul fierberii se adugă roșiile, pasta de tomate diluate cu zeamă fierbinte. Se potriveste gustul de sare și sare de lămâie dizolvată. Se servește cu verdeață tăiată mărunt.
|