Ciorbă cu perișoare din pate de soia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 lingură pate de soia, 2 linguri orez, 1 lingură nucă pisată, 1 ceapă mare, 2 legături pătrunjel, 1 ou, 1 lingură ulei, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 2 cartofi, 1/2 țelină.
Mod de preparare: Curățați morcovul, rădăcina de pătrunjel, cartofii și țelina, tăiați-le după preferință și puneți-le la fiert într-o oală cu apă.
Amestecați orezul spălat cu pateul de soia, nuca pisată, ceapa călită, pătrunjelul tăiat mărunt și la urmă oul bătut. Din această compoziție, se formează cu lingura perișoare cărora li se dă drumul în supa din care s-au scos legumele. Se lasă supa pe foc 25 min., apoi se dă deoparte și se presară verdeața tocată.
Când se servește, se pune o lingură de iaurt sau smântână în farfurie.
|