Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de agrișe

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 250 g carne sau oase de porc afumate, 1/4 kg agrișe verzi (necoapte), o ceapă de mărime mijlocie, 40 g orez, 1 gălbenuș, 100 ml smîntînă, pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Carnea sau oasele se pun la fiert cu circa 2 l de apă rece și ceapa tăiată mărunt. Cînd carnea este fiartă, se adaugă orezul curățat de impurități, spălat și scurs într-o sită din sîrmă și agrișele întregi, curățate de codițe și se fierb circa 30 minute. Agrișele vor acri suficient ciorba. Dacă este prea acră sau prea deasă, se adaugă puțină apă și, eventual, o linguriță cu zahăr, pentru a-i mai reduce din acreală. Ciorba se mai poate lega puțin cu o linguriță de făină frecată cu 1-2 linguri de apă rece, care se amestecă în ciorbă, lăsînd să fiarbă cîteva clocote. Se ia de pe foc și, imediat, se drege cu gălbenușul și smîntîna, adăugînd pentru aromă frunzele tăiate mărunt.
În loc de orez, în orice ciorbă sau supă prea rară, se pot adăuga găluște preparate din făină și un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct în ciorbă sau supă la urmă, cînd toate componentele sînt fierte. Găluștele se fac mici (circa 2-3 cm) și vor fierbe cîteva minute. Apoi, oala se ia de pe foc și ciorba se drege. Și la această ciorbă, se pot face găluște numai din albușuri. Și ciorba de agrișe se poate pregăti cu 1-2 morcovi (circa 150 g), facultativ pătrunjel și o ceapă mijlocie, toate rase prin răzătoarea cu găuri mari, călite în 2 linguri de untdelemn 4-5 minute. Se stinge apoi cu apă fierbinte și se fierbe bine zarzavatul. Agrișele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculiță și se adaugă așa în ciorbă, numai după ce a fiert zarzavatul. Dacă este prea rară, se adaugă orez sau găluște, cum s-a aratat mai sus. Cînd toate sînt fierte, oala se ia de pe foc și ciorba se drege cu gălbenușuri, smîntînă și iaurt, sau numai cu gălbenușuri și iaurt, adăugînd aceleași arome și potrivind gustul cu sare și zahăr.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.