Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de cartofi
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500-600 g cartofi, o ceapă de mărime mijlocie, 3 linguri de untdelemn, borș, zeamă de castraveți, suc de roșii, zeamă sau sare de lămîie sau oțet, leuștean, tarhon, morcov, pătrunjel, țelină.

Mod de preparare: Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apă fierbinte. Cînd zarzavatul este fiert, se adaugă cartofii curățați și tăiați în cubulețe și o linguriță rasă de sare. Se fierb 15-20 minute pînă cînd se înmoaie, fără să se zdrobească, apoi ciorba se sărează și se acrește după gust.
Vara, se pun, odată cu cartofii, un ardei și o roșie, tăiate în felii. Pentru aromă, se adaugă cîte puțin din fiecare frunză de verdeață. Tarhonul îi dă un gust foarte bun. Se servește ca atare sau dreasă numai cu gălbenuș sau cu gălbenuș sau cu smîntînă sau iaurt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.