Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de cartofi cu rîntaș
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8-10 cartofi, 1 radacina morcov, 1-2 patrunjei, 1/2 telina, 1-2 foi dafin, 10 boabe piper, 1 ceapa, 1 lingura grasime, 1 lingura faina, boia de ardei, 3 linguri smintina, 2-3 linguri otet, patrunjel verde, sare.

Mod de preparare: Se fierbe in 2 l de apa morcovul, patrunjeii, 1/2 de telina, foile de dafin si piperul. Dupa ce au fiert cca 1/2 ora, se strecoara zeama in alta oala, punind in ea cartofii curatati, spalati si taiati in mici cuburi; se pune o lingura de sare. Pina fierb cartofii se face un rintas dintr-o lingura de grasime si una de faina. Cind rintasul este rumen se adauga si o ceapa taiata marunt, sa se prajeasca putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei. Se pune rintasul in ciorba amestecind mereu sa nu se faca cocoloase si se adauga patrunjelul verde tocat,se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se bate in supiera smintina cu otetul dupa gust si se pune peste ciorba de cartofi, dar tot cite putin, pina e gata toata. Se amesteca bine, se gusta de sare si acru si se serveste.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.