Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 l apa, 4 buc. cartofi, 1/2 morcov, 1/2 radacina patrunjel, 1 ceapa, 4 rosii mari, 1/2 lingurita faina, 2 linguri unt sau ulei, patrunjel tocat, sare, 2 linguri smintina.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se toarna apa, se adauga cartofii taiati cuburi nu prea mari, sarea si se lasa sa fiarba incet pina cind cartofii sint aproape fierti. Se adauga rosiile oparite si trecute prin strecuratoare si se lasa sa mai fiarba pina cind sint gata cartofii. Se adauga patrunjelul si se drege cu smintina.
|