Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de fasole boabe (I)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 150-200 g fasole boabe, morcov, pătrunjel, o ceapă medie, un ardei gras, 2 roșii, 150 g sfeclă roșie, borș (zeamă de castraveti, suc de roșii sau oțet, zeamă sau sare de lămîie), leuștean, țelină, sare.

Mod de preparare: Fasolea înmuiată în apă rece, a doua zi se limpezește cu apă rece și se pune la fiert tot în apă rece. Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute în 50 ml untdelemn și se adaugă în oala cu fasole. Cînd fasolea este fiartă, se pun ardeiul tăiat în felii subțiri, roșiile tăiate în felii de 2 cm, sfecla rasă prin răzătoarea cu găuri mari, și se fierb încă 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare și completînd cu apă, daca ciorba este prea deasă. Se acrește după gust și se aromează cu frunze de leuștean și telină tăiate mărunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma și rece. Și în acest caz, fasolea se poate fierbe în oala sub presiune, împreună cu zarzavatul călit. După ce s-a deșertat în oala obișnuită, cînd dă în clocot, se adaugă celelalte ingrediente.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.