Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1/4 kg fasole, 3-4 gogonele murate, 1/2 l zeamă de gogonele, leuștean, o lingură de ulei, un morcov, o ceapă, sare, cimbru, un păstîrnac.

Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot și se aruncă în apă. Se umple oala cu apă rece și se pune fasolea să fiarbă cu un păstîrnac curățat și spălat. Se adaugă puțină sare de la începutul fierberii, pentru ca boabele să rămînă întregi. Cînd fasolea s-a înmuiat, ușor se adaugă zarzavatul tăiat și o crenguță de cimbru. Se continuă fierberea pînă cînd morcovul se înmoaie, după care se acrește ciorba cu zeama de la gogonelele murate (tocate) care au fiert separat, cel puțin un sfert de oră. Ciorba se parfumează cu leuștean tocat și se adaugă o lingură de ulei odată cu zeama de gogo­nele.
Se servește rece, cu mămăligă caldă și ceapă de apă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.