Ciorbă de lămâie
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne de vitel (miel), 1 lamiie, 2 linguri untura sau unt, 2 linguri faina, patrunjel verde tocat, sare.
Mod de preparare: Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt, fierbinte acoperind cratita astfel incit carnea sa se prajeasca inabusit, amestecind din cind in cind, sa nu se arda. Cind carnea este rumena se pun 2 litri apa, patrunjelul verde tocat si coaja rasa de la 1/2 lamiie si lasam sa fiarba. Cit timp acestea fierb facem un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 2 linguri faina, iar cind s-a rumenit bine, se pune putina zeama peste el, amestecind sa nu se formeze cocoloase, turnindu-se in cratita cu carne lasind sa mai fiarba putin. Acrim ciorba cu zeama de lamiie cit este necesar si servim.
|