Ciorbă de lobodă (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 10-12 legaturi loboda, 2 cepe, 2 morcovi, 2 linguri orez, 1 litru bors, 2 oua, 1 lingura bulion sau suc de rosii (250 ml), sare, putin ulei, o legatura patrunjel sau o legatura leustean.
Mod de preparare: Intr-o oala cu apa (6l) se pune ceapa taiata marunt, morcovii dati pe razatoarea mare si cele doua linguri de orez(dupa ce a fost bine spalat). Dupa ce au fiet legumele, se pune bulionul sau sucul de rosii. Intre timp loboda se curata, se spala si se toaca marunt, dupa care se pune in oala. Cand sunt fierte toate legumele, se adauga borsul si putin ulei. Separat se face o omleta, care se taie fasii si se adauga in ciorba, se mai lasa 2-3 min. La sfarsit se pune leusteanul tocat marunt.
Se serveste calda cu putina smantana si un ardei iute.
|