Ciorbă de măcriș
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui sau 1 kg carne vitel sau miel, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 250-300 g macris, 3 galbenusuri, 3 linguri smintina, 3-4 linguri otet, sare, patrunjel verde.
Mod de preparare: Se taie in bucatele carnea, se presara cu sare si se pune intr-o oala cu 2 litri de apa, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se strecoara ciorba intr-alta oala, unde se pun si bucatile de carne. Se adauga tot atunci macrisul ales si spalat si patrunjel verde taiat marunt. Se lasa sa mai fiarba cca 10-15 minute. Separat, se bate in supiera galbenusurile cu smintina si otetul, apoi se pune peste acestea cite putin din ciorba, amestecind-o totodata bine, pina se pune toata ciorba.
Se serveste fierbinte cu felii de franzela prajite in unt, care se pun in ciorba.
|