Ciorbă de miel cu măcriș
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 carne de miel, circa 300 g frunze de măcriș, o ceapă mijlocie, un gălbenuș, 100 ml smîntînă, 25 g orez, tarhon, leuștean, pătrunjel, sare.
Mod de preparare: Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt și o linguriță rasă de sare și se fierbe circa 50 minute. Măcrișul, numai frunzele, fără codițe, se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cîte un mănunchi și se taie în felii mai late. Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă încă 30 minute. Măcrișul are acreala lui naturală și gust foarte plăcut cu carne de miel. Odată cu măcrișul, se pune și orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluște din albuș. Cînd toate sînt fierte, se sărează după gust și, dacă este prea acră, se mai adaugă puțină apă. Cine dorește mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămîie. Se ia de pe foc și se drege. Pentru aromă, se pun frunze de tarhon sau hasmațuchi, leuștean și pătrunjel, sau din toate cîte puțin.
|