Ciorbă de perișoare cu zeamă de varză
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g carne, 2 oua, o felie franzela, 3 ceapa, 3 legaturi verdeata, sare, piper, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 1,5 l apa, 1 l zeama de varza acra, o legatura leustean.
Mod de preparare: Carnea se toaca si se amesteca bine intr-un castron cu o ceapa taiata marunt si inabusita cu putina grasime, miez de franzela inmuiat si stors, oua, verdeata, sare si piper. Se uda mina in apa rece si se fac perisoare mici si rotunde. Se taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu apa. Cind sint gata fierte se adauga zeama de varza. Se lasa sa dea un clocot si se pun perisoarele sa fiarba incet. Aproape de sfirsit se adauga verdeata si leusteanul.
|